FSC logo

EcoVadis bekroont MullerXXL met een zilveren medaille

MullerXXL en Duurzaamheid​

We doen vandaag de dag veel. Heel veel. Hierdoor komt er meer CO2 in de lucht dan de natuur kan opnemen. De oplossing..?

CO2 neutraal ondernemen

Een oplossing voor dit probleem ligt bij het verkleinen van onze CO2-footprint. Dit bereiken we door zo schoon mogelijk te produceren én te compenseren. Op die manier dragen we bij aan een beter milieu, maar ook aan een betere wereld..

Mens, maatschappij, milieu en onze aardbol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als het met de één niet goed gaat, heeft dat direct gevolg op de anderen. We zijn ons heel bewust van onze verantwoordelijkheid en willen daarom respectvol met onze omgeving omgaan.

Minimale impact

MullerXXL gaat voor minimale impact op het milieu. Dit voeren wij door in alles wat wij doen, zowel in relatie tot de bedrijfsvoering als in het productieproces. Naast verschillende recycling activiteiten, maken wij gebruik van duurzame energie. Zo draaien we volledig op groene energie en gebruiken we energiezuinige lichtbronnen.

MullerXXL begrijpt dat jij als klant er de voorkeur aan geeft om zaken te doen met bedrijven die milieu en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Dat geldt voor ons ook. Zo zijn onze inkten op plantaardige basis en werken wij met chemievrije drukvormen waarbij de kwalitatief van het drukwerk uitmuntend blijft.

Hoe verkleinen we onze CO2-footprint?

Om effectief de milieu footprint van MullerXXL te verminderen brengen we onze CO2-footprint in kaart met een zn. Milieubarometer. Verbruiksgegevens worden in dit instrument omgerekend naar milieubelasting. Het in kaart brengen van onze CO2-uitstoot creëert vooral bewustwording, zowel binnen als buiten ons bedrijf.

Als enige abri drukker in NL drukken wij op FSC gecertificeerd papier, of indien gewenst op 100% gerecycled papier. Dit in combinatie met ons elektrische transport geeft een voldaan gevoel richting het milieu.

Bewustwording

Wij voeren ons beleid tot in de haarvaten van onze organisatie door. In het Huishoudelijk Reglement wijzen wij op het besparen van energie. Door bijvoorbeeld verlichting uit te doen in vertrekken waar niemand aanwezig is en elektrische apparaten altijd uit te schakelen na gebruik. Verder gaan wij heel bewust om met het verwarmen en koelen van ruimtes.

Naast de inzet van zuinige en schone personenauto’s, stimuleren wij een energiezuinige rijstijl. Met een andere manier van rijden kan flink op brandstof worden bespaard. Wij bieden onze medewerkers tips aan en zij hebben de mogelijkheid een cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ te volgen.

Het mooie aan duurzaam ondernemen is dat dit geen energie kost, het levert juist energie op.

Op weg naar een beter duurzaam resultaat

Door het energieverbruik terug te brengen, en meer groene energie te gebruiken, verminderen wij actief onze CO2-uitstoot. Een ander thema met grote CO2 impact is transport. Daarom ligt onze focus op verantwoord vervoer. Bijvoorbeeld door lokaal te produceren. Immers korte transport afstanden levert direct CO2 besparing op. We werken intensief samen met transporteurs die sturen op zuinig en veilig rijgedrag. En bovendien gebruik maken van de meest schone en zuinige vrachtwagens. Voor transport binnen de regio zetten we elektrisch vervoer in. Geen lawaai, geen fijnstof en geen CO2.

Je denkt er niet meer bewust over na, het zit gewoon in ons systeem en wij vertalen dit graag naar duurzame producten.

FSC®-gecertificeerd

MullerXXL is FSC-gecertificeerd. Dit certificaat past binnen onze visie om als bedrijf verantwoordelijkheid te nemen voor onze rol binnen de samenleving en leefomgeving. Door te werken met FSC-gecertificeerde papiersoorten ondersteunt MullerXXL het behoud van bossen, het leefgebied voor flora en fauna. Ons FSC-certificaat betekent dat wij het FSC-beeldmerk mee mogen drukken op uw drukwerk, indien dit bestaat uit FSC-papier.

Goede doelen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor MullerXXL ook het geven van materiële en financiële steun aan non-profit organisaties zoals bijvoorbeeld Muziekids. Hiermee dragen wij bij aan het maatschappelijk belang van goede doelen organisaties, zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor hun doelgroep.


JustDigIt

Wij sponseren de non-profit organisatie Justdigit. Zij ontwikkelt op grote schaal landschap herstelprogramma’s. Het landschapsherstel doen ze door middel van regenwaterinfiltratie, natuurlijke herbebossing en duurzame landbouw. Ze letten ook op het socio-economisch belang voor de lokale gemeenschappen om op lange termijn de projecten in stand te houden. ‘Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen.’ Schep ook mee!