MullerXXL en Duurzaamheid​

We doen vandaag de dag veel. Heel veel. Hierdoor komt er meer CO2 in de lucht dan de natuur kan opnemen. De oplossing..?

Een oplossing voor dit probleem ligt bij het verkleinen van onze CO2-footprint. Dit bereiken we door zo schoon mogelijk te produceren én te compenseren. Op die manier dragen we bij aan een beter milieu, maar ook aan een betere wereld.

Zo schoon mogelijk produceren én compenseren. Op die manier dragen we bij aan een beter milieu, maar ook aan een betere wereld.

Mens, maatschappij, milieu en onze aardbol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als het met de één niet goed gaat, heeft dat direct gevolg op de anderen. We zijn ons heel bewust van onze verantwoordelijkheid en willen daarom respectvol met onze omgeving omgaan.

Minimale impact

MullerXXL gaat voor minimale impact op het milieu. Dit voeren wij door in alles wat wij doen, zowel in relatie tot de bedrijfsvoering als in het productieproces. Naast verschillende recycling activiteiten, maken wij gebruik van duurzame energie. Zo draaien we volledig op groene energie en gebruiken we energiezuinige lichtbronnen.

MullerXXL begrijpt dat jij als klant er de voorkeur aan geeft om zaken te doen met bedrijven die milieu en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Dat geldt voor ons ook. Zo zijn onze inkten op plantaardige basis en werken wij met chemievrije drukvormen waarbij de kwalitatief van het drukwerk uitmuntend blijft.

Hoe verkleinen we onze CO2-footprint?

Om effectief de milieu footprint van MullerXXL te verminderen brengen we onze CO2-footprint in kaart met een zn. Milieubarometer. Verbruiksgegevens worden in dit instrument omgerekend naar milieubelasting. Het in kaart brengen van onze CO2-uitstoot creëert vooral bewustwording, zowel binnen als buiten ons bedrijf.

Als enige abri drukker in NL drukken wij op FSC gecertificeerd papier, of indien gewenst op 100% gerecycled papier. Dit in combinatie met ons elektrische transport geeft een voldaan gevoel richting het milieu.

Bewustwording

Wij voeren ons beleid tot in de haarvaten van onze organisatie door. In het Huishoudelijk Reglement wijzen wij op het besparen van energie. Door bijvoorbeeld verlichting uit te doen in vertrekken waar niemand aanwezig is en elektrische apparaten altijd uit te schakelen na gebruik. Verder gaan wij heel bewust om met het verwarmen en koelen van ruimtes.

Naast de inzet van zuinige en schone personenauto’s, stimuleren wij een energiezuinige rijstijl. Met een andere manier van rijden kan flink op brandstof worden bespaard. Wij bieden onze medewerkers tips aan en zij hebben de mogelijkheid een cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ te volgen.

Het mooie aan duurzaam ondernemen is dat dit geen energie kost, het levert juist energie op.

Je denkt er niet meer bewust over na, het zit gewoon in ons systeem en wij vertalen dit graag naar duurzame producten.