CO2 neutraal ondernemen

CO2-neutraal ondernemen maakt onderdeel uit van ons MVO beleid. Om effectief de milieu footprint van MullerXXL te verminderen brengen we onze CO2-footprint in kaart met de Milieubarometer. Verbruiksgegevens worden in dit instrument omgerekend naar milieubelasting. Het in kaart brengen van onze CO2-uitstoot creëert vooral bewustwording, zowel binnen als buiten ons bedrijf.

CO2 neutraal onderemen met MullerXXL

Op weg naar een beter duurzaam resultaat

Door het energieverbruik terug te brengen, en meer groene energie te gebruiken, verminderen wij actief onze CO2-uitstoot. Een ander thema met grote CO2 impact is transport. Daarom ligt onze focus op verantwoord vervoer. Bijvoorbeeld door lokaal te produceren. Immers korte transport afstanden levert direct CO2 besparing op. We werken intensief samen met transporteurs die sturen op zuinig en veilig rijgedrag. En bovendien gebruik maken van de meest schone en zuinige vrachtwagens. Voor transport binnen de regio zetten we elektrisch vervoer in. Geen lawaai, geen fijnstof en geen CO2.

 

FSC®-gecertificeerd

MullerXXL is FSC-gecertificeerd. Dit certificaat past binnen onze visie om als bedrijf verantwoordelijkheid te nemen voor onze rol binnen de samenleving en leefomgeving. Door te werken met FSC-gecertificeerde papiersoorten ondersteunt MullerXXL het behoud van bossen, het leefgebied voor flora en fauna. Ons FSC-certificaat betekent dat wij het FSC-beeldmerk mee mogen drukken op uw drukwerk, indien dit bestaat uit FSC-papier.

Goede doelen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor MullerXXL ook het geven van materiële en financiële steun aan non-profit organisaties. Hiermee dragen wij bij aan het maatschappelijk belang van goede doelen organisaties, zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor hun doelgroep.


JustDigIt

Wij sponseren een non-profit organisatie Justdigit. Zij ontwikkelt op grote schaal landschap herstelprogramma’s. Het landschapsherstel doen ze door middel van regenwaterinfiltratie, natuurlijke herbebossing en duurzame landbouw. Ze letten ook op het socio-economisch belang voor de lokale gemeenschappen om op lange termijn de projecten in stand te houden. ‘Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen.’ Schep ook mee!